Covasna | Specialități din carne de urs și mistreț la Festivalul Transylvanian Barbeque de la Sfântu Gheorghe

  • 09 Iunie 2018 15:36
Covasna | Specialități din carne de urs și mistreț la Festivalul Transylvanian Barbeque de la Sfântu Gheorghe

Șapte echipe din România și Ungaria participă sâmbătă la prima ediție a Festivalului Transylvanian Barbeque de la Sfântu Gheorghe, în cadrul căruia vor prepara și specialități din carne de vânat.

Festivalul are loc în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe, iar concurenții vor trebui să prepare barbeque din carne de pui, coaste și spată de porc, piept de vită, precum și din carne de mistreț și urs.

"Prima ediție a Transylvanian BBQ Festival se înscrie în șirul numeroaselor evenimente gastronomice, iar după Festivalul deliciilor dulci și Parada cârnaților, Festivalul de barbeque va oferi noi experiențe culinare pentru turiștii aflați în vizită în regiune", menționează organizatorii, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit acestora, prestația echipelor înscrise în concurs va fi evaluată de un juriu compus din șapte membri, prezidat de Petra Rebenstorf din Olanda, reprezentanta Kansas City Barbecue Society, iar premierea câștigătorilor va avea loc duminică, în cadrul festivalului Agrofest, ce va avea loc tot în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe.

Transylvanian BBQ Festival și Agrofest sunt organizate de Consiliul Județean Covasna, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Agrosic, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna și INdiVINO Wine & BBQ, în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe și Școala Populară de Arte și Meserii din municipiu.

Autoritățile covăsnene organizează anual numeroase evenimente gastronomice cu scopul de a promova zona și a atrage mai mulți turiști, printre cele mai populare numărându-se Parada cârnaților, festivalul florilor comestibile, festivalul pomana porcului, festivalul tocănițelor la ceaun, festivalul vânătoresc, festivalul cartofilor și festivalul apelor minerale, în cadrul căruia are loc și un concurs de preparat clătite. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău