Cotidianul: „Vladimir Plahotniuc: Există țări care nu-și doresc stabilitate în Republica Moldova” (Revista presei)

  • 03 Iunie 2019 09:35
Cotidianul: „Vladimir Plahotniuc: Există țări care nu-și doresc stabilitate în Republica Moldova” (Revista presei)

Ziarul de Gardă scrie despre un „eveniment privat al PDM, ferit de ochii presei de către Serviciul Protecție și Pază de Stat”, după cum titrează publicația. Accesul presei la reuniunea tineretului PDM, care a avut loc la complexul etno-cultural Vatra, a fost restricționat de reprezentanții Serviciului Pază și Protecție de Stat (SPPS). Imaginile publicate pe rețelele sociale de către participanții la eveniment arată că au fost prezenți la întrunirea PDM șeful partidului, Vladimir Plahotniuc, vicepreședintele PDM și prim-ministrul Pavel Filip, secretarul general al formațiunii și deputatul Constantin Botnari, dar și alți deputați PDM.

Există țări care nu-și doresc stabilitate în Republica Moldova, acuză liderul PD, Vladimir Plahotniuc, cu doar o zi înainte de sosirea, la Chișinău, a unor emisari importanți din SUA, UE și Rusia, scrie Cotidianul. Plahotniuc a făcut declarații în acest sens duminică, de pe scena unui concert organizat pentru aripa de tineret a Partidului Democrat. „Nu toți care vorbesc ne vor binele sau pot să ne facă binele mai bine decât am face-o noi singuri, aici, acasă. Ba mai mult ca atât, sunt țări, interese, cercuri, care nu-și doresc ca această situație politică să fie stabilă. Sau au interese, altele decât stabilitatea”, a declarat Plahotniuc.

Sistemul de justiție din Republica Moldova este atât de viciat încât el trebuie schimbat din rădăcini, scrie IPN care citează opiniile unor experți în cadrul unei emisiuni la TV8. Potrivit jurnalistului Vitalie Călugăreanu, în Procuratură mai există oameni buni, „patrioți, care pur și simplu așteaptă momentul”, iar pentru ca momentul potrivit să vină, este nevoie de o schimbare politică. „Noi nu avem actualmente condițiile necesare ca acești oameni să iasă din anonimat. Dacă ar ieși acum, ar avea soarta Domnicăi Manole (n.r. judecătoare demisă din sistem). În momentul în care lucrurile se vor schimba la nivel politic, acești oameni vor căpăta glas, iar procesele pe care ei mizează vor începe să aibă finalitate”, a declarat jurnalistul.

Potrivit expertei anticorupție Mariana Kalughin, „scânteia schimbării lucrurilor în sistemul justiției va veni mai degrabă din partea cetățenilor, prin proteste în cazul în care vor fi foarte bine susținuți”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău