Cotații record la produsele petroliere înregistrate la bursele internaționale. Benzina și motorina se scumpesc din nou

  • 19 Ianuarie 2022 12:38
Cotații record la produsele petroliere înregistrate la bursele internaționale. Benzina și motorina se scumpesc din nou

Creșterea accelerată a prețurilor pentru produsele petroliere principale de tip standard este dictată de tendința generală de creștere a cotațiilor înregistrate la bursele internaționale, care în ultimele zile au atins noi valori record. Astăzi, 19 ianuarie, cotația petrolului Brent a urcat până la 89,05 USD per baril, ajungând astfel la cel mai mare nivel înregistrat din13 octombrie 2014. Același nivel maximal din ultimii 7 ani se înregistrează și la cotațiile Platts pentru benzină și motorină, care reprezintă produse derivate din petrol.

În consecință, pentru ziua de mâine, 20.01.2022, sunt stabilite următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

Pentru benzina COR 95 - 22,33 lei/litru;

Pentru motorină – 19,30 lei/litru.

Agenția Națională de Reglementare în Energetică aplică cu exactitate cadrul juridic corespunzător și urmărește ca prețurile la produsele petroliere principale de tip standard să fie corecte, reflectând fidel evoluțiile pe piața internațională atât în perioade de creștere, cât și de descreștere a cotațiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău