Cota de piață Android, la cel mai mare nivel din istorie

  • 06 Noiembrie 2016 11:46
Cota de piață Android, la cel mai mare nivel din istorie

Cu rivalul iPhone lăsat fără inovații majore și platforma Windows 10 Mobile ca și îngropată, sistemul Android continuă să domine autoritar piața smartphone, cu o cotă de piață estimată la peste 88%.

Comparat unei cote de 84.1% măsurată anul trecut, creșterea nu este foarte mare, însă pusă în contextul unei reduceri cu 5.2% a cotei de piață atribuite platformei iOS, progresul făcut arată tendința de marginalizare a celei din urmă. Astfel, sistemul iOS rămâne cu o cotă de piață de 12.1%, în scădere de la 13.6% în perioada Q3-2015.

Reflectând această tendință, livrările de telefoane cu Android au crescut cu 10.3% comparat anului trecut, în timp ce livrările iPhone au scăzut cu 5.2%.

Creșterea raportată pentru platforma Android a venit pe cheltuiala tuturor celorlalte platforme rivale” declară Neil Mawston, director executiv al companiei Strategy Analytics. „Apple iOS a pierdut teren în fața Android, trecând la o cotă de piață sub pragul de 12% în intervalul Q3-2016, ca urmare a vânzărilor sub așteptări obținute în China și Africa.”

Blacberry și Microsoft Windows Phone aproape că au dispărut, efectul fiind atribuit schimbărilor de strategie manifestate la dezvoltatorii acestora, iar Tizen și alte platforme emergente au obținut rezultate modeste din cauza portofoliului redus de produse  care le folosesc, dar și din cauza suportului limitat acordat de către dezvoltatori”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău