Coronavirus: Zeci de milioane de vietnamezi intră în carantină

  • 19 Iulie 2021 14:26
Coronavirus: Zeci de milioane de vietnamezi intră în carantină

Mai multe zeci de milioane de vietnamezi au intrat în carantină începând de luni, în condițiile în care Vietnamul se confruntă cu o recrudescență fără precedent a epidemiei de COVID-19, iar restricțiile sunt înăsprite la Hanoi, informează AFP citat de AGERPRES.

Guvernul a impus un lockdown în alte 16 provincii, în timp ce aglomerarea urbană Ho Chi Minh (9 milioane de locuitori) și provinciile vecine Binh Duong și Dong Nai sunt închise deja de 10 zile.

Aproape o treime dintre cei 100 de milioane de vietnamezi sunt vizați de noua măsură.

Niciun ordin oficial nu a fost deocamdată emis pentru locuitorii Hanoiului, însă aceștia sunt rugați să rămână acasă, în timp ce toate magazinele și serviciile neesențiale au fost obligate să-și suspende activitatea.

Aproape 6.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate duminică în Vietnam, comparativ cu numai vreo zece pe zi la începutul lunii mai. În total, Vietnamul a înregistrat 254 de decese.

Dat drept model în ceea ce privește gestionarea crizei sanitare la începutul pandemiei, Vietnamul se confruntă în prezent cu probleme în a face rost de vaccinuri și în a-și accelera campania de vaccinare.

Potrivit Ministerului Sănătății vietnamez, doar 4,3 milioane de doze au fost administrate până în prezent.

Această țară susține că vrea să atingă imunitatea colectivă până la începutul lui 2022. Vietnamul își dezvoltă propriile vaccinuri și a comandat totodată milioane de doze din străinătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău