Coronavirus: Zeci de arestări la Tel Aviv după instituirea restricțiilor privind organizarea protestelor

  • 04 Octombrie 2020 11:47
Coronavirus: Zeci de arestări la Tel Aviv după instituirea restricțiilor privind organizarea protestelor

Poliția a arestat peste 30 de persoane la Tel Aviv în legătură cu protestele împotriva premierului Benjamin Netanyahu, în pofida restricțiilor contestate la dreptul de a demonstra, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Potrivit organizatorilor, circa 100.000 de persoane au protestat pe străzi și în intersecții în întreaga țară de sâmbătă seară, la apus, după ce noile restricții sanitare care limitează protestele la maximum 20 de persoane la o distanță de un kilometru pătrat de locuință au intrat în vigoare.

Netanyahu a impus restricțiile în cadrul unei izolări naționale pentru limitarea răspândirii accelerate a COVID-19.

Criticii au apreciat că decizia este una anti-democratică și îl acuză pe premier că încearcă să reprime mișcarea de protest împotriva sa, în contextul în care este judecat pentru corupție.

Din iunie, zeci de mii de israelieni au protestat în fiecare sâmbătă noapte în fața reședinței premierului din Ierusalim. După ce s-au interzis deplasările, oamenii s-au adunat în localitățile natale din întreaga țară.

Distanțarea socială a fost respectată și aproape toți participanții la proteste au purtat măști.

În centrul Tel Aviv, poliția a dispersat un protest mai amplu despre care agenții au anunțat la megafoane că este "ilegal" pentru că numărul participanților era mai mare decât limita permisă.

Poliția a anunțat că a arestat 38 de persoane, majoritatea în Tel Aviv.

Mișcarea de protest Steagul Negru susține că în jur de 100.000 de persoane au demonstrat în întreaga țară. Ei cer ca Netanyahu, care susține că este nevinovat de acuzațiile care i se aduc, să se retragă din funcție până când își va dovedi nevinovăția în instanță. De asemenea, ei au condamnat modul în care premierul a gestionat al doilea val al pandemiei.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău