Coronavirus: Vaticanul anunță redeschiderea muzeelor sale începând de luni

  • 31 Ianuarie 2021 10:55
Coronavirus: Vaticanul anunță redeschiderea muzeelor sale începând de luni

Muzeele Vaticanului, care includ faimoasa Capelă Sixtină, se vor redeschide începând de luni, după ce au fost închise timp de 88 de zile din cauza restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, informează AFP, preluat de Agerpres.

Colecțiile vor putea fi admirate de luni până sâmbătă, însă vizitatorii vor trebui să-și rezerve biletele în avans și li se vor aloca intervale orare pentru vizită.

Responsabilii muzeelor au profitat de această închidere - cea mai lungă de la Al Doilea Război Mondial - pentru a efectua lucrări de întreținere și restaurare, cum ar fi curățarea prafului de pe frescele din secolul al XV-lea care împodobeau pereții laterali ai Capelei Sixtine, o bijuterie a muzeelor care atrage circa șase milioane de vizitatori pe an.

Acest anunț vine după cel al autorităților italiene privind o relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, toate regiunile țării, cu excepția a cinci, urmând să fie plasate de luni în categoria "galbenă", cu risc scăzut. Aceasta va permite barurilor, restaurantelor, dar și muzeelor, să se redeschidă în timpul zilei.

De asemenea, Colosseum-ul și Forumul Roman vor primi din nou vizitatori începând de luni, însă ambele situri vor rămâne închise în weekend.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău