Coronavirus: Universitatea Miami testează o nouă metodă de detectare a maladiei COVID-19, ce oferă rezultate în câteva minute

  • 30 Octombrie 20:05
Coronavirus: Universitatea Miami testează o nouă metodă de detectare a maladiei COVID-19, ce oferă rezultate în câteva minute

Universitatea din Miami (UM) testează pe un grup de studenți o nouă metodă de detectare a maladiei COVID-19 în doar câteva minute, care va permite medicilor să afle dacă o persoană este infectată cu virusul SARS-CoV-2 prin analizarea particulelor expirate în aer, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Acest centru universitar este primul din Statele Unite care testează așa-numitul "Analizator de respirație" produs de compania BioSafety Technologies, filială a firmei israeliene TeraGroup, care așteaptă avizul Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a putea să comercializeze noul dispozitiv medical.

Dispozitivul este similar celui folosit de poliție pentru a detecta "in situ" dacă un șofer a consumat alcool.

Persoanele testate pentru COVID-19 trebuie să sufle într-un mic tub, plasat apoi într-un scanner, și să se aștepte rezultatele, care sunt comunicate în câteva minute.

"Testul este simplu și voluntarii trebuie doar să sufle. Dacă funcționează, se va schimba totul", a spus Roy E. Weiss, rectorul Facultății de Medicină Miller din cadrul UM.

"Ne va permite să facem testul în câteva minute față de timpul și de banii necesari pentru testele (PCR)", a precizat Weiss. El a explicat că aceste teste ar putea fi folosite la intrarea pe stadioanele de fotbal. Dacă rezultatul este negativ, spectatorii vor putea să pătrundă în stadion pentru a vedea meciul, a subliniat el.

Începând cu săptămâna aceasta, studenții din campusul UM sunt întrebați dacă doresc să participe la test și, în caz afirmativ, ei semnează un document de consimțire.

Rezultatul fiecărui test făcut cu Analizatorul de Respirație este comparat cu cel al unui test PCR, pentru ca medicii să îi verifice eficacitatea.

UM speră să furnizeze rezultatele a 1.000 de teste, în cadrul unui mic studiu clinic realizat cu sprijinul companiei BioSafety Technologies.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
2
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:2,6 m/s
Sat
6
Sun
0
Mon
-1
Tue
3
Wed
2

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău