Coronavirus: Ungaria a închis comerțul neesențial și a trecut la învățământ exclusiv online

  • 08 Martie 2021 15:40
Coronavirus: Ungaria a închis comerțul neesențial și a trecut la învățământ exclusiv online

Școlile, grădinițele și magazinele neesențiale sunt închise în Ungaria începând de luni, odată cu intrarea în vigoare a noilor restricții instituite pentru a frâna ceea ce autoritățile de la Budapesta consideră a fi al treilea val al pandemiei de COVID-19, relatează agenția EFE, preluat de Agerpres.

Învățământul primar se va desfășura cel puțin o lună numai online, la fel cum se desfășoară din noiembrie cel secundar și universitar.

Cât despre comerț, este permisă funcționarea doar a magazinelor cu produse de bază, precum supermarketurile, farmaciile sau benzinăriile, printre altele.

Folosirea măștii este obligatorie în toată țara și este menținută interdicția de circulație nocturnă, între orele 20:00 și 05:00.

Ungaria, țară cu circa 9,7 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele șapte zile în medie 5.113 noi cazuri de COVID-19 și 133 de decese pe zi.

Dintre cei 7.924 de pacienți COVID-19 spitalizați în prezent, 806 sunt conectați la ventilatoare în unitățile de ATI.

Între timp, cel puțin 1.002.714 cetățeni ungari au primit cel puțin prima doză dintr-unul din cele cinci vaccinuri anti-COVID-19 autorizate în Ungaria (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, cel rusesc Sputnik V și cel chinezesc Sinopharm).

Este prima țară membră a UE care a început să folosească vaccinuri din Rusia și China, încă neautorizate în blocul comunitar, iar Slovacia vecină i-a urmat exemplul, primind deja un prim transport de vaccin Sputnik V, la fel intenționând să procedeze și Republica Cehă.

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău