Coronavirus: Ungaria a început producția proprie de Remdesivir

  • 09 Octombrie 2020 19:06
Coronavirus: Ungaria a început producția proprie de Remdesivir

Ungaria a început să producă pe plan intern medicamentul antiviral Remdesivir, folosit pentru tratarea COVID-19, compania farmaceutică ungară Richter producând până în prezent în etapa inițială doze suficiente pentru circa 250 de pacienți, a declarat vineri ministrul ungar al inovației și tehnologiei, Jozsef Bodis, citat de agenția MTI.

Potrivit acestuia, până la sfârșitul lunii octombrie vor fi produse doze pentru tratamentul a mai mult de 800 de pacienți. Guvernul de la Budapesta a contribuit cu 400 de milioane de forinți (1,1 milioane de euro) la producția acestui medicament de către compania Richter.

Este de asemenea în curs în Ungaria producția antiviralului Favipiravir, conform aceluiași ministru.

Comisia Europeană a anunțat miercuri că a convenit cu societatea farmaceutică americană Gilead achiziția a 20.300 de doze suplimentare de Remdesivir, suficiente pentru circa 3.400 de pacienți, încercând astfel să acopere deficitul în aprovizionarea cu acest medicament antiviral cu care se confruntă statele Uniunii Europene.

Comisia Europeană achiziționează acest medicament de la compania Gilead în mod centralizat și gestionează distribuirea lui către statele membre ale UE. În luna iulie a fost achiziționată o cantitate suficientă pentru tratarea a 30.000 de pacienți COVID-19, dar mai multe state europene au anunțat recent că au nevoie de doze suplimentare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău