Coronavirus: Un vaccin experimental anti-COVID-19, produs în China, a oferit rezultate promițătoare în teste pe oameni

  • 18 Iunie 2020 11:01
Coronavirus: Un vaccin experimental anti-COVID-19, produs în China, a oferit rezultate promițătoare în teste pe oameni

China National Biotec Group (CNBG) a anunțat marți că vaccinul său experimental dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 a produs anticorpi într-un studiu clinic și, ca urmare, compania chineză intenționează să organizeze în etapa următoare o serie de teste pe grupuri mari de pacienți umani în mai multe țări, informează Reuters, preluat de AGERPRES.

Deocamdată, niciun vaccin nu a fost confirmat ca fiind capabil să îi protejeze eficient pe oameni de noul coronavirus, care a ucis peste 400.000 de persoane în lume, deși mai multe vaccinuri-candidate se află în stadii variate de dezvoltare pe plan mondial.

Vaccinul chinez, dezvoltat într-un institut de cercetare din Wuhan asociat companiei care deține CNBG, China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), a produs o concentrație ridicată de anticorpi în organismele tuturor oamenilor în care a fost injectat și nu a generat reacții adverse serioase, potrivit datelor preliminare obținute la finalul unui studiu clinic demarat în aprilie, la care au participat 1.120 de voluntari sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani.

CNBG spune că în urma acestui succes a început să caute oportunități pentru a organiza în străinătate studii clinice de faza a treia - pe grupuri mari de pacienți umani.

Mass-media chineze raportează că acest vaccin-candidat și un alt vaccin experimental dezvoltat de aceeași divizie a Sinopharm au fost oferite angajaților chinezi din firmele de stat care călătoresc în străinătate, în contextul în care dezvoltatorii lor vor să obțină cât mai multe date și informații despre eficacitatea acestor produse medicale.

China are cinci vaccinuri-candidate pentru COVID-19 ajunse deja în etapa studiilor clinice (pe pacienți umani, n.r.), mai multe decât oricare altă țară din lume.

Producătorul chinez Sinovac Biotech a publicat weekendul trecut, în urma unui studiu clinic, o serie de rezultate preliminare pozitive despre vaccinului său candidat, ce urmează să fie testat într-un studiu de fază 3 în Brazilia.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău