Coronavirus: Turcia relaxează majoritatea restricțiilor; Marele Bazar, redeschis

  • 01 Iunie 2020 14:11
Coronavirus: Turcia relaxează majoritatea restricțiilor; Marele Bazar, redeschis

Marele Bazar din Istanbul, închis la 23 martie, și-a redeschis luni porțile, în condițiile în care Turcia a relaxat majoritatea restricțiilor impuse pentru stăvilirea răspândirii coronavirusului, potrivit corespondenților FP, preluat de Agerpres.

 

Bazarul, care găzduiește aproape 3.000 de buticuri și 30.000 de comercianți iese astfel din cea lunga perioadă a sa de închidere în cei aproape zece secole de existență, cu excepția dezastrelor naturale și a incendiilor.

În fiecare miercuri în săptămânile precedente redeschiderii, angajații de la curățenie au stropit podeaua, stâlpii și zidurile Bazarului cu dezinfectant pentru a respecta regulile de igienă impuse de autorități.

Această mare piață acoperită, una dintre cele mai mari din lume, primea aproximativ 150.000 de persoane pe zi, în special turiști.

Redeschiderea Bazarului intervine în cadrul relaxării marii părți a restricțiilor impuse în Turcia în lupta împotriva noului coronavirus, care a provocat peste 4.500 de morți și peste 164.000 de cazuri înregistrate oficial în țară.

Astfel, bibliotecile, restaurantele și creșele s-au redeschis luni iar deplasările între principalele orașe, interzise sau restricționate în ultimele două luni, au fost din nou autorizate.

Turcia a început să ridice unele restricții în ultimele săptămâni, autorizând de exemplu redeschiderea centrelor comerciale și a saloanelor de coafură.

Sursa:Agerpres

Izolarea persoanelor de peste 65 de ani și a celor cu vârsta de sub 18 ani este în continuare menținută până la noi ordine.

Barurile și discotecile rămân în continuare închise, în timp ce concertele sunt autorizate doar în aer liber.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău