Coronavirus: Thailanda intră în prima etapă de relaxare a restricțiilor prin redeschiderea magazinelor

  • 17 Mai 2020 17:30
Coronavirus: Thailanda intră în prima etapă de relaxare a restricțiilor prin redeschiderea magazinelor

Thailanda a intrat duminică în prima etapă de relaxare a restricțiilor prin redeschiderea centrelor comerciale după ce au fost închise timp de o lună, ca măsură de stopare a răspândirii pandemiei de COVID-19, în condițiile în care numărul cazurilor zilnice de contagiere a înregistrat o descreștere, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Începând de azi, așa cum a anunțat vineri guvernul thailandez se redeschid și saloanele de înfrumusețare, sălile de sport, muzeele, piscinele și centrele de convenții, dar cu restricții privind numărul de persoane permise în interior, la fel cum este permisă și reluarea turnărilor ale căror echipe de filmare nu depășesc 50 de persoane.

Acestor măsuri li se adaugă și scurtarea interdicției de circulație pe timpul nopții care va fi între 11:00 noaptea și 5:00 dimineața, în loc de 10:00 și 4:00.

Măsurile de relaxare intervin după ce timp de o săptămână numărul cazurilor de COVID-19 detectate zilnic a descrescut; duminică au fost detectate trei cazuri, iar sâmbătă niciun caz.

În total, Thailanda a raportat 3.028 de cazuri, care au provocat 56 de decese.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău