Coronavirus: Suedezii vor primi SMS-uri cu cele mai recente măsuri de controlare a epidemiei

  • 11 Decembrie 2020 17:55
Coronavirus: Suedezii vor primi SMS-uri cu cele mai recente măsuri de controlare a epidemiei

Toți cei 10,3 milioane de locuitori din Suedia vor primi un SMS care va conține cele mai recente dispoziții guvernamentale adoptate pentru a limita propagarea noului coronavirus, informează DPA, scrie Agerpres.

Guvernul suedez, care ordonat vineri autorităților sanitare și de protecție civilă să trimită aceste SMS-uri, speră că inițiativa îi va determina pe locuitorii din această țară să respecte restricțiile impuse înainte de sărbătorile de Crăciun.

Suedia a ales o strategie diferită pentru a controla pandemia de coronavirus în comparație cu alte state europene. Guvernul de la Stockholm a impus, prin comparație, măsuri mai relaxate și îndeamnă constant populația să se comporte într-o manieră responsabilă.

După ce a înregistrat în prima parte a acestui an cel mai mare număr de cazuri de coronavirus dintre toate țările scandinave, Suedia se confruntă în această perioadă cu un nou val sever - al doilea - de infectări.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut cu rapiditate de la sfârșitul lunii octombrie, iar secțiile de terapie intensivă din Stockholm se apropie de limita capacității lor de primire. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău