Coronavirus: Statul New York autorizează redeschiderea marilor săli de spectacole și a stadioanelor

  • 11 Februarie 2021 09:25
Coronavirus: Statul New York autorizează redeschiderea marilor săli de spectacole și a stadioanelor

Guvernatorul statului american New York a anunțat miercuri că marile săli de spectacole și stadioanele locale vor putea să se redeschidă la 10% din capacitate începând din 23 februarie, marcând astfel o premieră după o pauză de aproape un an, informează AFP, preluat de Agerpres.

Pragul de 10% se aplică sălilor care pot să găzduiască peste 10.000 de persoane, a precizat guvernatorul Andrew Cuomo, fără să ofere alte informații despre spațiile care au o capacitate de primire mai mică și care vor rămâne, a priori, închise.

Pentru a asista la un spectacol sau la un eveniment sportiv, spectatorii newyorkezi vor trebui să prezinte la intrare un test PCR cu rezultat negativ realizat cu cel mult 72 de ore în urmă și să se supună unui control al temperaturii corporale.

Odată ajunși în sala de spectacol, ei vor trebui să poarte măști de protecție și să respecte regulile de distanțare socială.

Prima mare sală newyorkeză care se va redeschide va fi Barclays Center, care poate să primească până la 17.700 de spectatori la partide de baschet.

Din 23 februarie, Brooklyn Nets, o echipă din liga profesionistă NBA, va putea să primească spectatori la partida pe care o va disputa împotriva echipei Sacramento Kings. Va fi pentru prima dată după o pauză de 352 de zile când Brooklyn Nets va evolua în fața unor spectatori. Echipa newyorkeză a jucat de mai multe ori la Barclays Center în acest sezon, dar de fiecare dată cu ușile închise.

Pentru a face față pandemiei de COVID-19, guvernatorul Andrew Cuomo a interzis pe 12 martie 2020 toate evenimentele publice la care participau mai mult de 500 de persoane, suspendarea fiind apoi extinsă cu rapiditate la toate spectacolele și toate evenimentele sportive.

Statul New York a realizat un prim test în privința redeschiderii sălilor publice atunci când a autorizat clubul Buffalo Bills, din liga de fotbal american NFL, să primească 6.700 de spectatori pentru o partidă disputată pe 9 ianuarie.

Toți spectatorii trebuiau să fie testați negativ în prealabil pentru a putea să ajungă în interiorul unui stadion care are o capacitate totală de 71.600 de locuri.

Același format a fost repetat în săptămâna următoare pentru un alt meci disputat de Buffalo Bills. Guvernatorul și autoritățile sanitare din New York au considerat că experimentul a fost concludent, a declarat miercuri Andrew Cuomo.

Mai multe state americane au autorizat deja marile săli și arene să înceapă să primească spectatori, în special în Florida, unde a avut loc, duminică, Super Bowl - finala campionatului de fotbal american -, în fața unui public alcătuit din 25.000 de persoane.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău