Coronavirus: Starea de urgență ar putea fi prelungită cel puțin până în ianuarie 2021 (președintele Iranului)

  • 09 August 2020 15:13
Coronavirus: Starea de urgență ar putea fi prelungită cel puțin până în ianuarie 2021 (președintele Iranului)

Iranul va rămâne în starea de urgență din cauza noului coronavirus până cel puțin în ianuarie 2021, a declarat duminică președintele acestei țări, Hassan Rouhani, citat de dpa., preluat de Agerpres.

"Ne aflăm în această situație de șase luni și trebuie să ne pregătim pentru alte cel puțin șase luni", a avertizat Rouhani, care a adăugat că aceasta înseamnă că orice fel de relaxare totală a măsurilor de siguranță nu se află în cărți. "Trebuie să găsim calea de mijloc între normalitate și menținerea restricțiilor anti-coronavirus", a explicat șeful statului iranian, în declarații publicate pe site-ul său care par să justifice măsurile luate până acum pentru a stăvili propagarea COVID-19.

De la începutul pandemiei, Iranul a raportat în total peste 18.000 de decese asociate coronavirusului și mai bine de 320.000 de cazuri de infectare. Totuși, în ultimele zile, numărul deceselor a scăzut ușor. Experții atribuie această tendință faptului că oamenii poartă măști și păstrează distanța fizică regulamentară.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău