Coronavirus: Sri Lanka și-a întâmpinat primii săi turiști după nouă luni

  • 28 Decembrie 2020 19:30
Coronavirus: Sri Lanka și-a întâmpinat primii săi turiști după nouă luni

Sri Lanka și-a întâmpinat luni primii săi turiști străini după nouă luni de zile, în pofida faptului că, potrivit autorităților, țara este afectată de noua tulpină a coronavirusului, mai virulentă, informează AFP, preluat de Agerpres.

Un zbor charter sosit din Ucraina cu 185 de pasageri la bord a aterizat pe aeroportul internațional Rajapaksa, în sudul capitalei. Călătorii, care vor sta exclusiv în hotelurile lor în timpul vacanței, au fost nevoiți să facă un nou test de COVID-19 după ce au furnizat înainte de plecare certificatele care atestau că nu sunt contaminați.

"Este vorba de un proiect-pilot pentru a ne testa organizarea", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ramesh Pathirana, precizând că un bilanț va fi stabilit după o lună.

Frontierele internaționale ale Sri Lanka rămân închise, excepție făcând zborurile de repatriere și ale curselor charter aprobate de autoritățile srilankeze în domeniul sănătății.

O nouă tulpină a virusului, mai virulentă, a apărut pe insulă din octombrie, au anunțat la sfârșitul lui noiembrie autoritățile din Sri Lanka.

Potrivit ministrului însărcinat cu lupta împotriva pandemiei de COVID-19, Sudharshini Ferandopulle, această tulpină este mai contagioasă decât cea care afectase țara din ianuarie până în octombrie. Potrivit cifrelor oficiale, în mai puțin de trei luni numărul de decese cauzate de COVID-19 a urcat de la 13 la 191, iar cel al contaminărilor a urcat de la 3.300 la peste 41.000, în această țară cu circa 21 de milioane de locuitori.

Cu toate acestea, autoritățile srilankeze speră că turiștii ucraineni vor fi primii printre miile de cetățeni străini a căror sosire este așteptată cu mare speranță, pentru redresarea economiei acestei țări, puternic afectată de măsurile de izolare impuse în martie.

Sri Lanka urmează de asemenea să primească în ianuarie echipa națională de cricket a Angliei pentru o serie de meciuri-test.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău