Coronavirus: Sri Lanka impune un lockdown de trei zile, după vizita secretarului de stat american

  • 29 Octombrie 2020 13:24
Coronavirus: Sri Lanka impune un lockdown de trei zile, după vizita secretarului de stat american

Statul insular Sri Lanka, ce se confruntă cu o creștere a numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, a anunțat joi un lockdown de trei zile, începând de vineri, în capitala Colombo, la o zi după vizita secretarului de stat american Mike Pompeo, informează AFP, preluat de Agerpres.

Sri Lanka, țară cu 21 milioane de locuitori, a înregistrat până acum peste 9.200 de contaminări și 19 decese de COVID-19. Un lockdown strict la nivel național a mai fost impus între 20 martie și 27 iunie.

Mai mult de jumătate dintre cazurile înregistrate au fost detectate în ultimele trei săptămâni, după descoperirea, la începutul lui octombrie, a unui focar într-o uzină, unde peste 1.000 de muncitori au fost testați pozitiv. Până în luna august, uzina fabrica măști chirurgicale pentru SUA.

Noul lockdown vizează 5,5 milioane de persoane ce locuiesc în Colombo și în două districte adiacente din Provincia de Vest, care vor putea face doar deplasări considerate esențiale, potrivit unor responsabili în domeniul sănătății. El ar putea fi prelungit după cele trei zile, în funcție de evoluția contaminărilor.

"Interdicția de circulație intră în vigoare începând de la miezul nopții, însă noi vom încerca să descurajăm orice deplasare neesențială" în afara provinciei, a explicat purtătorul de cuvânt al poliției, Ajith Rohana.

Pe străzile capitalei, soldați efectuau joi controale aleatorii de temperatură asupra pietonilor și motocicliștilor.

Anunțul privind aceste noi măsuri intervine la o zi după vizita lui Pompeo, care a avut întrevederi cu lideri sri-lankezi și a depus o coroană la Biserica Sfântul Anton, situată într-un cartier considerat de înalt risc în ceea ce privește virusul. În timpul sărbătorilor de Paști din 2019, aici au fost uciși 279 de oameni, printre care cinci americani, în timpul unor sângeroase atacuri jihadiste.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău