Coronavirus: Sportul trebuie să ia propriile decizii pentru relansarea competițiilor, afirmă președintele World Athletics

  • 16 Mai 2020 14:35
Coronavirus: Sportul trebuie să ia propriile decizii pentru relansarea competițiilor, afirmă președintele World Athletics

Sportul trebuie să urmeze recomandările autorităților în materie de coronavirus, dar trebuie de asemenea să ia "propriile decizii", a estimat președintele Federației internaționale de atletism (World Athletics), lordul Sebastian Coe, într-un moment în care responsabilii sportivi luptă pentru relansarea marilor competiții, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Noi trebuie să fim ghidați de ceea ce ne spun guvernele, OMS și autoritățile locale, însă trebuie, de asemenea, să luăm propriile noastre decizii și să facem compromisuri rezonabile", a declarat Sebastian Coe într-un interviu acordat postului indian de televiziune WION.

"La un moment dat, un sport poate decide că este pregătit să organizeze evenimente, chiar nu este mereu cu aprobarea acestor autorități. Vom fi respectuoși, însă va trebui să luăm decizii în interesul al sportului nostru și al sportivilor noștri", a insistat britanicul, dublu campion olimpic la 1.5000 m (1980, 1984).

Pandemia de coronavirus a paralizat practic întregul sport mondial, obligându-i pe organizatori să amâne inclusiv Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara acestui an până în 2021.

Sebastian Coe a estimat că nimeni nu poate da asigurări absolute că Jocurile Olimpice vor putea avea loc anul viitor (între 23 iulie și 8 august).

"Este inutil să facem speculații despre ceva care va avea loc peste mai bine de un an", a spus fostul șef al comitetului de organizare a JO 2012 de la Londra.

"Vom încerca să le oferi sportivilor noștri o anumită claritate în privința calendarului, iar speculațiile oamenilor de știință și ale experților medicali nu ne ajută", a subliniat Coe, exprimându-și totodată speranța că pandemia va fi controlată, pentru a nu se a ajunge "la anularea Jocurilor".

La sfârșitul lunii aprilie, un specialist japonez în boli infecțioase, Kentaro Iwata, s-a arătat "pesimist" în privința posibilității ca Jocurile Olimpice să aibă loc în iulie 2021.

Olimpiada din Japonia ar putea fi anulată dacă pandemia nu va fi controlată până la sfârșitul anului viitor, a recunoscut președintele comitetului de organizare a JO, Yoshhiro Mori, la sfârșitul lunii trecute,.

Premierul japonez Shinzo Abe a estimat la rândul său că va fi "dificilă" organizarea Jocurilor anul viitor, în cazul în care amenințarea Covid-19 nu va fi îndepărtată până atunci.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,7
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:3,13 m/s
Sun
12
Mon
11
Tue
9
Wed
9
Thu
14

Curs oficial BNM 17 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0616 -0.0000
USD 17.3513 -0.0000
RON 4.0528 -0.0000
UAH 0.6587 -0.0000
RUB 0.2415 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău