Coronavirus: Situl arheologic Machu Picchu, redeschis de la 1 iulie pentru maximum 675 de vizitatori pe zi

  • 14 Iunie 2020 14:45
Coronavirus: Situl arheologic Machu Picchu, redeschis de la 1 iulie pentru maximum 675 de vizitatori pe zi

Situl arheologic Machu Picchu, principala atracție turistică din Peru care a fost închis pe 16 martie în contexul pandemiei de COVID-19, se va redeschide vizitatorilor de la 1 iulie, însă pentru maximum 675 de turiști pe zi, relatează EFE, preluat de Agerpres.

 

Afluența publicului în această bijuterie arheologică va fi departe de cei 5.000 de vizitatori zilnici pe care îi primea în sezonul de vârf, înainte de pandemie care a făcut din Peru a doua țări din America Latină cea mai afectată, cu peste 220.000 de cazuri confirmate de coronavirus.

Guvernatorul de Cusco, Jean Paul Benavente, a declarat sâmbătă agenției oficiale Andina că limita de vizitatori va fi de 75 pe oră pentru cele patru trasee diferite ce pot fi parcurse în zona unde se află vestigiile incașe, cu o durată de maximum 1 oră și 20 de minute.

Protocolul de prevenire a contagierilor include o serie de norme pentru evitarea contactului sau apropierii excesive între vizitatori în punctele în care converg traseele.
Documentul, ce urmează să fie aprobat de Ministerul Sănătății, include reguli precum distanțarea fizică, utilizarea măștilor de protecție și accesul restricționat în unele zone, printre alte măsuri.

Deocamdată, Machu Picchu va fi accesibil doar pentru turiștii naționali, deoarece Peru menține în continuare închiderea totală a frontierelor. Din iulie, guvernul prevede permiterea transportului între provincii care a fost suspendat de la începerea izolări la jumătatea lunii martie.

Reactivarea transportului terestru și aerian pentru pasageri la nivel național va avea loc în principiu în cadrul celei de-a treia etape de relaxare prevăzută de executiv pentru a reactiva economia.

Sursa:Agerpres

Încă nu există o dată concretă pentru redeschiderea frontierelor și reluarea zborurilor internaționale, astfel încât sosirea turiștilor străini este în continuare incertă.

Deși a fost prima țară latino-americană care a decretat izolarea generală și obligatorie, când se înregistraseră doar 71 de cazuri, coronavirusul s-a răspândit în Peru care a raportat până în prezent 220.749 de contagieri și 6.308 de decese.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău