Coronavirus: Sistem de testare rapidă pentru automobiliștii din Emiratele Arabe Unite

  • 30 Martie 2020 11:22
Coronavirus: Sistem de testare rapidă pentru automobiliștii din Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite au inaugurat sâmbătă, la Abu Dhabi, un centru de depistare a noului coronavirus ce le permite automobiliștilor să fie testați fără să-și părăsească mașinile, o premieră în această țară din Golf, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Automobiliștii primesc rezultatele în aproximativ 5 minute. Centrul are capacitatea de a testa 600 de persoane pe zi.

Prioritate la testare au persoanele care prezintă deja simptome ale bolii COVID-19, persoanele în vârstă, femeile însărcinate și persoanele care suferă de boli cronice. Pentru aceste categorii, testarea este gratuită. Pentru celelalte persoane, costul unui test este echivalentul a 100 de dolari, după cum anunța duminică cotidianul Gulf News.

Centrul de testare "drive in" a fost inaugurat de prințul moștenitor, șeicul Mohammed ben Zayed Al-Nahyane, care a anunțat sâmbătă, pe Twitter, că deschiderea acestei facilități de testare face parte din măsurile de luptă împotriva răspândirii noului coronavirus.

Înainte de EAU și alte țări, precum Germania sau Africa de Sud, au anunțat că testează persoane direct din mașină, în special pentru a micșora riscul de contagiune pentru personalul medical și pentru a accelera procesul de depistare a noilor cazuri.

În EAU au fost anunțate oficial 468 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 2 decese, conform Ministerului Sănătății.

Autoritățile din Emirate au adoptat numeroase măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului, printre care anularea curselor aeriene, închiderea școlilor și moscheilor și încurajarea telemuncii.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău