Coronavirus: Singapore anunță un număr record de noi cazuri de COVID-19

  • 20 Aprilie 2020 17:00
Coronavirus: Singapore anunță un număr record de noi cazuri de COVID-19

Singapore a anunțat luni un număr record de peste 1.400 de noi cazuri de COVID-19, depistate în mare parte în locuințele aglomerate în care trăiesc muncitorii migranți, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Singapore a reușit inițial să oprească răspândirea virusului datorită unei strategii foarte stricte de control și urmărire a contactelor cu persoanele infectate, însă țara se confruntă cu un al doilea val de îmbolnăviri de la începutul lunii aprilie.

Autoritățile sanitare au anunțat luni 1.426 de noi cazuri de persoane infectate cu COVID-19, ceea ce ridică la 8.014 numărul total de îmbolnăviri, dintre care 11 decese.

Numărul de noi cazuri a crescut în toată țara după lansarea unor campanii de testare în locuințele aglomerate unde trăiesc muncitorii migranți, deseori în condiții insalubre.

În Singapore trăiesc circa 200.000 de muncitori în construcții, proveniți în mare parte din Asia de Sud, care lucrează pentru 400-500 de dolari pe lună la construcția de turnuri și centre comerciale gigant în bogatul oraș-stat insular.

Premierul singaporez Lee Hsien Loong a avertizat la sfârșitul săptămânii trecute că numărul muncitorilor migranți infectați cu coronavirus va crește brusc pe măsură ce campaniile de testare vor fi derulate.

"Din fericire, marea majoritate a acestor cazuri sunt ușoare deoarece muncitorii sunt tineri", a declarat oficialul pe Facebook.

Autoritățile singaporeze au ordonat instituirea carantinei pentru zeci de mii de muncitori și i-au mutat pe mulți în locuințe mai puțin aglomerate, pentru a evita o mai mare propagare a virusului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău