Coronavirus: Șeful poliției germane acuză companiile aeriene de încălcarea reglementărilor

  • 31 Ianuarie 2021 09:12
Coronavirus: Șeful poliției germane acuză companiile aeriene de încălcarea reglementărilor

Șeful poliției germane, Dieter Romann, a acuzat companiile aeriene de încălcări ale măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului, informează duminică agenția dpa, preluat de Agerpres.

'Numai în ultimele șase zile, poliția federală a identificat în jur de 600 de încălcări (ale reglementărilor) de către companii aviatice', a spus Romann pentru publicația Bild am Sonntag.

Pasageri din zone cu rate ridicate de infectare cu coronavirus sau unde au fost depistate tulpini mutante au intrat în Germania fără înregistrare digitală sau fără să fi prezentat un rezultat negativ la testul de coronavirus, în pofida regulilor care obligă companiile să verifice documentele respective înainte de decolare, a arătat el.

'Este iresponsabil', a spus Dieter Romann, menționând că lipsa controalelor este unul din motivele interdicțiilor de intrare aflate în vigoare.

'Companiile aeriene sunt acum amenințate cu amenzi din partea autorităților sanitare de până la 25.000 de euro per contravenție și pasager', a precizat el.

De sâmbătă, Germania a interzis intrarea persoanelor care vin din țări unde se răspândesc variante ce pare mai contagioase ale coronavirusului.

Lista include Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Africa de Sud și Brazilia. De duminică, vor fi adăugate țările africane Lesotho și Eswatini.

Companiile aeriene, de transport rutier și maritim au interdicție de a transporta pasageri din aceste zone până la 17 februarie.

Excepție fac cetățenii germani și străinii cu rezidență în Germania, precum și pasagerii în tranzit și transportul de mărfuri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău