Coronavirus: Rusia își redeschide granițele pentru cei care pleacă la muncă, studiu sau tratament

  • 08 Iunie 2020 16:36
Coronavirus: Rusia își redeschide granițele pentru cei care pleacă la muncă, studiu sau tratament

Cetățenii ruși care doresc să călătorească în străinătate pentru a munci, studia sau a avea grijă de rude vor avea voie să-și reia călătoriile internaționale pentru prima dată de la sfârșitul lunii martie, a anunțat luni premierul Mihail Mișustin, iar Moscova, primul focar de coronavirus din Rusia, va pune capăt pe 9 iunie perioadei de izolare, a spus primarul orașului, potrivit AFP și Reuters, preluat de Agerpres.

''Începând de mâine, izolarea și obligativitatea declarațiilor de deplasare vor fi desființate'', a declarat Serghei Sobeanin într-o înregistrare video difuzată pe Facebook, salutând faptul că ''Moscova își va regăsi ritmul obișnuit al vieții''. Edilul a comunicat totodată un calendar până la finalul lui iunie referitor la redeschiderea spațiilor publice și a celor pentru petrecerea timpului liber, în special restaurantele și sălile de sport.

Începând de marți, locuitorii Moscovei vor putea să iasă din case oricând vor dori, potrivit agenției de presă TASS, preluate de Reuters, iar restaurantele și cafenelele din capitala Rusiei își vor putea deschide terasele începând cu 16 iunie.

Rusia raportează în continuare mii de noi infectări zilnic, numărul total al cazurilor ajungând la 476.658, al treilea bilanț ca amploare din lume, dar numărul contaminărilor în Moscova, epicentrul original al virusului, a scăzut semnificativ.

''A fost semnat un decret guvernamental care va oferi cetățenilor ruși oportunitatea de a ieși din țară pentru a îngriji rude bolnave care trăiesc în alte țări, precum și cei care călătoresc pentru muncă sau studiu'', a spus Mișustin într-o declarație televizată.

Persoanele care au nevoie de tratament medical în străinătate vor primi de asemenea permisiunea de a călători, a spus Mișustin, adăugând că cetățenii străini care au nevoie de tratament în Rusia sau cei ale căror rude apropiate au nevoie de asistență pot intra în țară.

Rusia și-a închis granițele pe 30 martie, după ce a sistat toate cursele aeriene și a cerut cetățenilor să rămâne în case pentru a limita transmiterea coronavirusului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău