Coronavirus: Reuniunile UE cu prezență fizică, reduse în favoarea videoconferințelor

  • 26 Octombrie 2020 17:14
Coronavirus: Reuniunile UE cu prezență fizică, reduse în favoarea videoconferințelor

Uniunea Europeană a decis să reducă reuniunile fizice ale responsabililor și experților, întâlnirile urmând să se desfășoare în cea mai mare parte prin videoconferință, a comunicat luni un purtător de cuvânt al președinției germane în exercițiu a Consiliului UE, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Potrivit acestuia, negocierile care au loc între Parlamentul European și statele membre pe tema planului de relansare de 750 miliarde de euro atașat bugetului european de peste 1.000 miliarde de euro vor continua să se desfășoare cu prezență fizică, dată fiind 'imposibilitatea' de a se ajunge la un compromis prin negocieri la distanță.

'În fața avansării rapide a pandemiei, obiectivul comun trebuie să fie să se ajungă la un acord cât mai rapid posibil și să se demonstreze capacitatea Europei de a acționa', a comentat purtătorul de cuvânt.

'Al doilea val al pandemiei începe să afecteze dur Bruxellesul (...) Numai reuniunile esențiale necesare pentru funcționarea UE sau pentru coordonarea răspunsului la pandemie vor continua să se țină fizic, și numai dacă pot fi respectate cu strictețe condițiile de distanțare și regulile sanitare', a precizat el, după o reuniune cu ambasadorii europeni.

Belgia este una din țările europene cele mai afectate de pandemie, cu 321.031 de cazuri de infectare cu coronavirus - bilanțul triplându-se în ultimele cinci săptămâni - și 10.810 decese.

Cel mai recent summit european, de pe 15-16 octombrie, a fost marcat de câteva plecări precipitate, mai ales ale președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șefei guvernului finlandez Sanna Marin, ambele intrate anterior în contact cu persoane testate pozitiv.

Sursa:Agerpes

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău