Coronavirus: Regatul Unit intră în izolare națională pentru cel puțin trei săptămâni

  • 24 Martie 2020 08:32
Coronavirus: Regatul Unit intră în izolare națională pentru cel puțin trei săptămâni

Premierul britanic, Boris Johnson, a decretat luni izolarea la domiciliu a populației din Regatul Unit pentru cel puțin trei săptămâni cu scopul de a opri răspândirea pandemiei noului coronavirus care a făcut mai mult de 300 de morți în țară, relatează AFP, preluat de Agerpres.

În cadrul acestei măsuri care se aplică imediat de luni seară, britanicii vor fi autorizați să-și părăsească locuința doar în cazuri foarte limitate cum ar fi pentru a merge la cumpărături, la locul de muncă, pentru a primi îngrijiri medicale sau a face exerciții în aer liber o singură dată pe zi, a precizat șeful guvernului conservator într-un discurs adresat națiunii.

Adunările cu mai mult de două persoane sunt interzise, iar magazinele care nu vând produse de primă necesitate, precum și lăcașurile de cult vor fi închise publicului.

Poliția va avea misiunea de a pune în aplicare aceste dispoziții și îi va putea sancționa cu amenzi pe contravenienți.

Noul coronavirus a făcut 335 de morți și a contaminat oficial 6.650 de persoane în Regatul Unit, potrivit unui bilanț oficial publicat luni care arată o creștere semnificativă a numărului de cazuri în ultimele zile.

Criticat inițial pentru răspunsul său considerat timorat în fața pandemiei de COVID-19, guvernul lui Boris Johnson și-a înăsprit treptat măsurile săptămâna trecută, cerând publicului să evite întâlnirile neesențiale, închizând școlile, apoi barurile, restaurantele, sălile de cinema și pe cele de gimnastică.

Boris Johnson nu a dispus o izolare atât de strictă a populației ca în alte țări europene.

Executivul a fost nevoit să revină cu noi măsuri mai drastice după ce britanicii au ieșit cu miile în parcuri și la malul mării în cursul weekendului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău