Coronavirus: Record de contaminări în Chile, doi miniștri au fost testați pozitiv

  • 26 Mai 2020 09:45
Coronavirus: Record de contaminări în Chile, doi miniștri au fost testați pozitiv

Chile a înregistrat luni un nou record de contaminări cu noul tip de coronavirus, cu 4.895 de noi infectări în doar 24 de ore, dintre care doi miniștri ai guvernului lui Sebastian Pinera, informează marți AFP, preluat de Agerpres.

Chile, o țară cu 18 milioane de locuitori, a înregistrat 73.997 de infectări și 761 de decese de la primul caz apărut pe 3 martie. În ultimele 24 de ore 43 de oameni au murit de COVID-19 în această țară.

"Am fost informat că testul la COVID-19 pe care l-am făcut în urmă cu câteva zile s-a dovedit pozitiv. Din fericire, nu am simptome până acum", a anunțat ministrul pentru lucrări publice, Alfredo Moreno, 63 de ani, pe contul său de Twitter.

Moreno a intrat în carantină preventivă după ce una dintre colaboratoarele sale a fost testată pozitiv la noul tip de coronavirus.

Ministrul energiei, Juan Carlos Jobet, 44 de ani, este de asemenea contaminat.

Alți trei miniștri, care au fost în contact cu persoane contaminate și s-au plasat în carantină preventivă, au fost testați negativ și și-au reluat activitățile.

Săptămâna trecută, trei senatori chilieni au fost testați pozitiv, ceea ce a dus la închiderea Senatului și la organizarea de sesiuni parlamentare prin videoconferință.

Camera Inferioară a Parlamentului înregistrează și ea o deputată contaminată cu COVID-19.

Santiago, în carantină din 16 mai, este principalul focar al pandemiei, cu 90% dintre cazurile din Chile. Până acum, guvernul chilian a mizat pe măsuri de izolare parțiale și selective, precum și pe o depistare în masă.

Însă de două săptămâni Chile înregistrează o creștere foarte mare de contaminări, ceea ce a determinat guvernul să decreteze măsuri de izolare obligatorii pentru cei 7 milioane de locuitori ai capitalei. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău