Coronavirus: Record de contagieri, decese și spitalizări în Bulgaria

  • 22 Octombrie 2020 12:30
Coronavirus: Record de contagieri, decese și spitalizări în Bulgaria

Bulgaria a înregistrat în ultimele 24 de ore trei recorduri negative de contagieri, decese și spitalizări pentru COVID-19, într-un moment în care intră în vigoare utilizarea obligatorie a măștilor de protecție în spațiile deschise unde nu poate fi menținută distanțarea fizică, relatează joi EFE, preluat de Agerpres.

Autoritățile au anunțat 1.472 noi cazuri, cu 10 % mai multe decât recordul anterior înregistrat miercuri, și 29 noi decese, cele mai ridicate cifre de la izbucnirea pandemiei în această țară de 7 milioane de locuitori. Au fost internați 1.732 de pacienți, cu 6 % mai mult decât în ajun, dintre care 107 se află la terapie intensivă.


Mai multe spitale au avertizat deja că se află la limită privind capacitatea lor de a primi noi bolnavi de COVID-19, iar mass-media bulgare au informat că spitale din orașe precum Plovdiv și Dimitrov au refuzat să mai primească astfel de pacienți.

De joi a intrat în vigoare obligativitatea purtării măștilor în toate spațiile publice din aer liber unde nu poate fi menținută distanța de securitate de 1,5 metri între persoane.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău