Coronavirus | Principalele măsuri luate în țările din Europa

  • 15 Martie 2020 08:35
Coronavirus | Principalele măsuri luate în țările din Europa

Punere în izolare, școli, magazine și frontiere închise, reuniuni interzise - acestea sunt doar câteva dintre principalele măsuri luate în Europa pentru a lupta împotriva propagării noului coronavirus, notează sâmbătă AFP, citată e Agerpres.

Izolare

Italienii vor rămâne în case până pe 3 aprilie, pot ieși doar pentru a se duce la lucru, la spital și pentru a-și cumpăra de mâncare.

Patru localități catalane din Spania sunt puse în izolare, la fel și trei sate din Austria. În plus, austriecii care vin din Italia vor fi puși în carantină.

În Slovacia, Croația, Letonia, Estonia, în Moscova (Rusia) și în Norvegia (cu excepția cetățenilor din țările nordice), cetățenii care revin din principalele focare de contaminare trebuie să intre în autoizolare. Germania recomandă același lucru.

Pasagerii aflați pe nave de croazieră nu vor putea debarca în Spania și Portugalia și nici în mai multe orașe norvegiene și franceze.

Vizitele în căminele de bătrâni sunt suspendate în Franța, Luxemburg și Portugalia, interzise sau limitate în Belgia, supuse restricțiilor în Suedia.

Frontiere controlate sau închise

Republica Cehă, Ciprul, Danemarca, Lituania și Slovacia își închid frontierele străinilor (Slovacia acceptă polonezi).

Ucraina va suspenda legăturile aeriene. Rusia va reduce de luni zborurile cu Uniunea Europeană. Rusia își va închide duminică frontierele terestre cu Norvegia și Polonia.

La rândul ei, Polonia impune controale sanitare la frontiere.

Austria a suspendat legăturile feroviare și și-a închis practic frontiera terestră cu Italia. Legăturile aeriene cu Italia, Franța, Spania și Elveția sunt suspendate.

Mai multe țări și-au suspendat și ele conexiunile aeriene cu Italia.

Slovenia a instaurat controale sanitare la frontiere.

Elveția a închis mai multe posturi de frontieră secundare cu Italia, pe unde soseau lucrătorii transfrontalieri. Această țară a decis să reintroducă "de la caz la caz" controalele Schengen la toate frontierele.

Poliția germană efectuează controale sporite la frontiera franceză.

Școli închise

Școlile și universitățile sunt închise în Italia, Polonia, Grecia, Irlanda, Republica Cehă, România, Ucraina, Slovacia, Slovenia, Lituania, Norvegia, Danemarca, Luxemburg, Austria, Bulgaria și Turcia. Cursurile nu se vor ține începând de luni nici în Belgia, Franța, Portugalia, Elveția, Croația, Spania și în majoritatea landurilor germane.

Adunări interzise

În Italia, Belgia și Cipru sunt interzise orice fel de reuniuni.

Republica Cehă interzice adunările cu mai mult de 30 de persoane.

Adunările de peste 100 de persoane sunt interzise în Franța, Danemarca, Islanda (începând de duminică, de la miezul nopții), Elveția și Olanda, precum și în Austria, România și Ungaria pentru întâlnirile care au loc în interior (500 în aer liber).

Finlanda și Suedia interzic adunările cu peste 500 de oameni.

În Germania, cancelarul Angela Merkel a cerut anularea "evenimentelor nenecesare" de mai puțin de 1.000 de persoane, cifră la care sunt interzise și reuniunile în Polonia, România și Portugalia (5.000 de persoane în aer liber).

La Moscova, nu sunt permise adunările de peste 5.000 de persoane.

Unități comerciale închise

Închiderea unităților comerciale neesențiale a fost decisă în Italia, Austria, Bulgaria, Grecia, Andorra și Regiunea Madrid.

Restaurantele trebuie să tragă obloanele la ora locală 15:00 în Austria și între 20:00 și 06:00 în Republica Cehă.

Belgia a decis să închidă discotecile, cafenelele și restaurantele. În afară de magazinele alimentare și de farmacii, centrele comerciale vor trebui să-și închidă porțile pe perioada weekend-ului.

La Berlin, cluburile și barurile se vor închide începând de marți.

Grecia și-a închis muzeele și siturile arheologice. În Franța, Luvrul, castelul de la Versailles și Tour Eiffel nu mai pot fi vizitate.

Transport perturbat

În Italia, al doilea aeroport din Roma, Ciampino, a fost închis, iar unu dintre cele trei terminale ale principalului aeroport roman, Fiumicino, va fi închis începând de marți.

Aeroporturile internaționale slovace sunt închise.

Alegeri

Alegerile locale britanice, prevăzute pentru luna mai, au fost amânate cu un an.

În Italia, alegerile regionale din primăvară ar putea fi amânate, potrivit presei.

În schimb, în Franța, alegerile municipale vor avea loc duminică. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău