Coronavirus: Primul caz de infectare în SUA cu varianta braziliană, identificat în statul Minnesota

  • 26 Ianuarie 2021 09:22
Coronavirus: Primul caz de infectare în SUA cu varianta braziliană, identificat în statul Minnesota

Departamentul Sănătății din statul american Minnesota a informat luni despre descoperirea primului caz din Statele Unite al unei persoane care a fost infectată cu tulpina braziliană a noului coronavirus, considerată a fi mult mai contagioasă, relatează EFE, preluat de Agerpres.


Într-un comunicat, autoritățile sanitare americane au precizat că persoana infectată este un rezident din Minnesota care a călătorit în Brazilia și că probele sale biologice au fost prelevate pe 9 ianuarie.

"Persoana s-a îmbolnăvit în prima săptămână (...) și a informat că a călătorit în Brazilia înainte de a se îmbolnăvi", informează în comunicat Departamentul Sănătății din Minnesota.

Varianta braziliană a noului coronavirus este una dintre cele trei mutații ale virusului SARS-CoV-2 care au atras atenția întregii planete, alături de cea britanică și cea sud-africană.

Această variantă își are originea la Manaus, capitala statului federal Amazonas, și este considerată puternic contagioasă, deoarece conține mutații genetice similare celor întâlnite în Marea Britanie și în Africa de Sud.

Italia a anunțat tot luni primul său caz de infectare cu varianta braziliană, în timp de în Germania primul caz a fost anunțat vinerea trecută.

Compania farmaceutică Moderna a informat luni că vaccinul său, deja utilizat în mai multe țări, protejează împotriva variantelor britanică și sud-africană, dar nu deține încă date despre o eventuală protecție împotriva tulpinii braziliene.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău