Coronavirus: Primele doze de vaccin vor sosi în Italia la sfârșitul lui ianuarie și va exista o campanie de convingere a populației

  • 23 Noiembrie 2020 16:07
Coronavirus: Primele doze de vaccin vor sosi în Italia la sfârșitul lui ianuarie și va exista o campanie de convingere a populației

Ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, a declarat că dozele de vaccin împotriva COVID-19 vor începe să sosească în Italia la sfârșitul lunii ianuarie și vaccinarea nu va fi obligatorie în această țară, dar va exista o companie pentru a convinge cât mai mulți oameni să se vaccineze, în timp ce unii virusologi susțin că ar fi prea devreme pentru vaccinare cu datele disponibile în prezent, scrie luni agenția EFE, preluat de AGERPRES.

''Italia trebuie să încerce să obțină imunitatea colectivă și din acest motiv o vaccinare masivă anti-COVID se va realiza prin persuasiune'', a spus oficialul italian la emisiunea 'Che tempo che fa' a postului RAI3.

''Cred că printr-o campanie reală vom putea încerca să obținem imunitatea colectivă fără a pleca de la obligativitate, dar este o evaluare pe care o vom face pe parcurs'', a adăugat el.

Ministrul italian al sănătății a mai afirmat că primele doze de vaccin vor sosi în Italia la sfârșitul lunii ianuarie, dar va fi nevoie de ceva timp pentru realizarea procesului de vaccinare. ''În cel mai bun caz vom avea vaccinuri pentru 1,7 milioane de persoane la sfârșitul lunii ianuarie. Apoi, puțin câte puțin, așteptăm sosirea altor vaccinuri și în primăvară vom avea vaccinare masivă'', a estimat oficialul italian.

''Dintre cele șase vaccinuri, numai unul, Pfizer, cel care va sosi primul, are o limită de temperatură de -75 de grade. Ne ocupăm de aceasta pentru a crea toate condițiile de gestionare a lanțului frigului'', explică ministrul.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a declarat săptămâna trecută că este în curs de pregătire un plan național pentru garantarea securității și distribuției viitorului vaccin. De asemenea, va fi supus aprobării parlamentului italian un plan cu ''criteriile și prioritățile'' care vor fi avute în vedere în procesul distribuției dozelor de vaccin.

În acest timp, unul dintre cei mai importanți virusologi italieni, Andrea Crisanti, directorul Laboratorului de Microbiologie și Virusologie al Spitalului din Padova, a provocat controverse după ce a manifestat o opinie împotriva vaccinării.

''Pe baza cunoștințelor pe care le avem astăzi, eu nu mă voi vaccina'', a spus Crisanti. El a continuat afirmând că nu se va vaccina împotriva COVID-19 ''atât timp cât datele privind eficacitatea și siguranța vaccinului nu sunt disponibile atât pentru comunitatea științifică cât și pentru autoritățile care reglementează distribuția acestuia''.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
-12
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Mon
-7
Tue
-7
Wed
-2
Thu
0
Fri
2

Curs oficial BNM 16 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.9996 -0.0000
USD 17.2814 -0.0000
RON 4.3095 -0.0000
UAH 0.6162 -0.0000
RUB 0.2358 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău