Coronavirus: Președintele german cere să se recurgă mai mult la telemuncă pentru a combate răspândirea COVID-19

  • 15 Ianuarie 2021 17:48
Coronavirus: Președintele german cere să se recurgă mai mult la telemuncă pentru a combate răspândirea COVID-19

Șeful statului german Franck-Walter Steinmeier a cerut vineri să se recurgă mai mult la telemuncă în companii pentru a combate răspândirea bolii COVID -19, în timp ce țara se pregătește pentru un nou val de îmbolnăviri, relatează AFP, preluat de Agerpres.

''Trebuie să reducem contactele în domeniul muncii (...), acest lucru este mai necesar ca niciodată'', a spus Franck-Walter Steinmeier (social-democrat), în cadrul unei întâlniri cu partenerii sociali la Berlin. ''Nu este întotdeauna ideal, dar aceasta protejează cu siguranță împotriva infecțiilor'', a spus el, cerând companiilor ''să facă posibilă telemunca''.

Aproape 25% din angajații germani, zece milioane de oameni, lucrează exclusiv de acasă, potrivit unui studiu al sindicatului companiilor digitale Bitkom, publicat în decembrie.

O cifră pe care autoritățile doresc să o mărească, în timp ce criza sanitară nu scade în țară. "Fiecare companie, fiecare administrație trebuie să verifice dacă nu este posibil să se efectueze și mai multe activități de la distanță", a spus la rândul său, vineri, purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, Steffen Seibert.

Germania a depășit vineri două milioane de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei. Cea mai populată țară din Uniunea Europeană a înregistrat, de asemenea, 22.368 de noi cazuri de infecție în ultimele 24 de ore, pentru un total de 2.000.958, a anunțat vineri institutul de sănătate Robert Koch (RKI).

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău