Coronavirus: Premierul italian a anunțat încetarea ''oricărei activități de producție'' neesențiale

  • 22 Martie 2020 09:00
Coronavirus: Premierul italian a anunțat încetarea ''oricărei activități de producție'' neesențiale

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat în noaptea de sâmbătă spre duminică încetarea ''oricărei activități de producție'' care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esențiale a populației, relatează AFP, preluat de Agerpres

Guvernul a decis să ''închidă orice activitatea de producție pe teritoriu care nu va fi strict necesară, crucială și indispensabilă pentru a ne garanta bunurile și serviciile esențiale'', a spus el într-un discurs oficial pentru a anunța acest ''pas suplimentar'' în măsurile restrictive luate în încercarea de a opri pandemia cauzată de coronavirus.

Premierul a adăugat că farmaciile, supermarketurile și magazinele alimentare, serviciile poștale, financiare și de asigurare, transporturile vor continua să funcționeze. "Încetinim motorul productiv al țării, dar nu îl oprim", a spus el despre o "decizie nu tocmai ușoară".

''Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în fața ochilor noștri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează țara de la cel De-al Doilea Război Mondial '', a menționat premierul italian.

''Măsurile adoptate necesită timp pentru a intra în vigoare. Trebuie să respectăm toate aceste reguli cu răbdare și încredere'', a subliniat Giuseppe Conte. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău