Coronavirus: Politica externă a Italiei nu s-a schimbat după ajutoarele primite din China și Rusia, asigură premierul

  • 05 Mai 2020 10:51
Coronavirus: Politica externă a Italiei nu s-a schimbat după ajutoarele primite din China și Rusia, asigură premierul

Politica externă a Italiei nu s-a schimbat după ce țara a primit ajutoare în contextul luptei împotriva epidemiei de COVID-19 atât din China, cât și din Rusia, a declarat marți premierul Giuseppe Conte, într-o reacție la un interviu acordat cu o zi în urmă de ministrul apărării american Mark Esper unui ziar italian, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

"În ceea ce privește geopolitica beneficiarilor de ajutoare, pot confirma că politica noastră externă este identică astăzi cu cea de ieri", a insistat Giuseppe Conte, citat de La Stampa.

Mark Esper declarase luni pentru aceeași publicație că Rusia și China profită de epidemia de virus pentru a-și promova interesele în Europa și a "provoca sciziuni în cadrul NATO și în Europa".

Cele două state au trimis medici, material medical și măști Italiei, prima țară în Europa cea mai afectată de epidemia de COVID-19.

Conte a declarat de asemenea că Italia a gestionat toate ajutoarele pe care le-a primit "într-o transparență totală atât față de opinia noastră publică, cât și față de aliații noștri".

"Discutăm cu oricine, dar pilonii securității noastre sunt NATO și Uniunea Europeană. Și rămân ca atare", a declarat ministrul apărării, Lorenzo Guerini, într-un interviu separat acordat cotidianului La Repubblica.

El a adăugat că Italia a primit ajutoare din diferite țări, inclusiv din SUA, China și Rusia și țări din Europa, dar că aceasta nu a "schimbat cât de puțin cadrul nostru tradițional de referință internațională". 

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău