Coronavirus: Peste 100 de persoane arestate la protestul anti-restricții de la Berlin

  • 18 Noiembrie 2020 17:57
Coronavirus: Peste 100 de persoane arestate la protestul anti-restricții de la Berlin

Peste 100 de persoane au fost reținute în legătură cu protestul de la Berlin împotriva restricțiilor pentru limitarea răspândirii COVID-19, informează poliția, citată de dpa, preluat de AGERPRES.

Numărul a ajuns la trei cifre, luând în considerare și reținerile de scurtă durată, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției.

Poliția utilizează în continuare tunuri cu apă într-o tentativă de a-i dispersa pe protestatari, dintre care mulți refuză să poarte măștile impuse de autorități din cauza pandemiei. Unii dintre ei au avut ciocniri cu poliția.

Polițiștii au anunțat că au fost atacați cu spray-uri cu piper de demonstranți, precum și cu sticle, pietre și artificii.

Purtătoarea de cuvânt a poliției i-a descris pe demonstranți drept "foarte încăpățânați", dar a spus că dispersarea lor continuă "încet, într-un mod neagresiv", întrucât în mulțime se află și copii.

Până la 2.200 de polițiști au fost desfășurați în capitala Germaniei pentru a-i dispersa pe protestatari.

Între timp, parlamentarii germani din camera inferioară au adoptat o lege care care va întări capacitatea guvernului de a impune restricții în timpul pandemiei de coronavirus, principalul motiv al protestului de la Berlin.

Legea, propusă de coaliția de la guvernare a Angelei Merkel, a fost adoptată cu 415 voturi pentru și 236 împotrivă, a declarat Wolfgang Schaeuble, președintele camerei inferioare a Bundestagului.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău