Coronavirus: OMS crește evaluarea riscului amenințării globale de la ''ridicat'' la ''foarte ridicat''

  • 28 Februarie 2020 18:53
Coronavirus: OMS crește evaluarea riscului amenințării globale de la ''ridicat'' la ''foarte ridicat''

Riscul răspândirii și al impactului coronavirusului la nivel global este în prezent ''foarte ridicat'', a declarat vineri, la Geneva, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, referindu-se la noile cazuri de infectare din mai multe țări provenite din Italia și Iran, relatează agențiile internaționale de presă, preluat Agerpres.

"Creșterea numărului de cazuri și al țărilor afectate în ultimele zile este în mod clar îngrijorătoare", a declarat șeful OMS.

"Am ridicat evaluarea riscului global de propagare și al impactului Covid-19 la nivelul foarte ridicat", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă.

Organizația Mondială a Sănătății a evaluat anterior riscul amenințării globale legate de noul coronavirus ca fiind "ridicat".

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că 24 de cazuri de Covid-19 au fost "exportate" din Italia în 14 țări și că 97 de cazuri au fost "exportate" din Iran în 11 state, în timp ce bilanțul noilor infecții din China - 329 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore - a ajuns la cel mai mic nivel în peste o lună.

 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău