Coronavirus: OMS consideră ''statistic irelevante'' cazurile de reinfectare cu COVID-19

  • 08 Septembrie 2020 09:49
Coronavirus: OMS consideră ''statistic irelevante'' cazurile de reinfectare cu COVID-19

Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a precizat că până acum "sunt irelevante din punct de vedere statistic" cazurile de reinfectare cu noul coronavirus în întreaga lume, relatează EFE.

"Dintre cele peste 26 de milioane de contagieri contabilizate în lume au fost raportate doar câteva cazuri de reinfectare, deocamdată puțin relevante. În orice caz, continuăm să le studiem împreună cu laboratoarele din diferite țări", a subliniat luni experta americană în cadrul unei conferințe de presă.

Van Kerkhove a precizat că până acum s-a dovedit că pacienții infectați cu noul coronavirus, inclusiv cei care nu prezintă simptome, au dezvoltat după una sau două săptămâni anticorpi care presupun o anumită imunizare în calea unor posibile reinfectări, deși nu se știe cât durează aceasta.

"Vedem rezultate încurajatoare și că răspunsul (imunologic) durează mai multe luni, însă nu au trecut decât opt luni de la declanșarea pandemiei și nu știm cât va putea dura", a recunoscut ea.

În cazurile de reinfectare verificate, printre care și cel al unei paciente din Hong Kong ce călătorise în Spania cu puțin timp înainte de a dezvolta pentru a doua oară infecția COVID-19, experții investighează ce tip de anticorpi s-au format în organism după contractarea virusului prima dată și după contractarea a doua oară, a precizat experta OMS.

Întrebată despre măsurile pe care trebuie să le implementeze școlile pentru a garanta o reîntoarcere în siguranță a elevilor, Van Kerkhove a precizat că "fiecare școală trebuie să aibă un plan specific pentru a trata copiii ce prezintă boli respiratorii, febră sau COVID-19 și pentru a urmări persoanele cu care au intrat în contact".

"Important este ca planurile să fie cât mai clare posibil și să se comunice cât mai bine cu părinții pentru ca aceștia să știe ceea ce trebuie să facă și când", a încheiat Van Kerkhove.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău