Coronavirus: Număr record de decese într-o singură zi înregistrat în Rusia

  • 16 Mai 2020 14:16
Coronavirus: Număr record de decese într-o singură zi înregistrat în Rusia

Rusia a înregistrat sâmbătă un număr record de decese din cauza noului coronavirus în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul noilor cazuri de contaminare a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele două săptămâni, informează AFP, preluat de Agerpres.

Rusia se situează pe cea de-a doua poziție după Statele Unite, cu 272.043 de cazuri raportate, dintre care 9.200 de noi cazuri anunțate sâmbătă. Acest bilanț este cel mai scăzut din 2 mai.

Pe teritoriul țării au fost raportate 119 decese în decursul ultimelor 24 de ore, cel mai ridicat bilanț zilnic înregistrat până în prezent în Rusia.

Au existat și voci critice care au pus la îndoială rata mortalității comunicate oficial, acuzând Rusia că ar fi subevaluat în mod conștient numărul morților din cauza COVID-19.

Numărul total al deceselor contabilizate oficial este de 2.537, un bilanț inferior altor țări care raportează mai puține contaminări.

Autoritățile au respins acuzațiile, precizând că sunt raportate doar decesele ale căror principală cauză este coronavirusul, în timp ce alte state numără cvasitotalitatea deceselor pacienților testați pozitiv.

Autoritățile spun de asemenea că epidemia a ajuns mai târziu în Rusia, iar autoritățile au avut răgazul de a pregăti spitalele și de a pune la punct o strategie de depistare masivă.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău