Coronavirus: Noua Zeelandă va începe vaccinarea gratuită a celor 5 milioane de locuitori în al doilea trimestru al anului 2021

  • 17 Decembrie 2020 11:24
Coronavirus: Noua Zeelandă va începe vaccinarea gratuită a celor 5 milioane de locuitori în al doilea trimestru al anului 2021

Noua Zeelandă prevede să înceapă campania de imunizare gratuită împotriva COVID-19 a celor peste 5 milioane de locuiori ai săi în al doilea trimestru al anului 2021, a anunțat joi prim-ministrul țării, Jacinda Ardern, care a confirmat achiziționarea a aproape 18 milioane de doze de vaccin, potrivit EFE, preluat de Agerpres.

Angajații sanitari și de control al frontierelor vor fi primii vaccinați, a precizat premierul neo-zeelandez, al cărei guvern a fost lăudat pentru gestionarea pandemiei de coronavirus. Arden a anunțat totodată cumpărarea a 7,6 milioane de doze de vaccin de la compania AstraZeneca și alte 10,72 milioane de la Novavax.

Anterior guvernul anunțase achiziționarea a 750.000 doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech și 5 milioane de la Janssen.

"Dacă se dovedește că sunt sigure și eficiente în fața agenției de reglementare farmaceutică din Noua Zeelandă - Medsafe, dozele vor avea o acoperire amplă pentru țara noastră și pentru vecinii noștri din Pacific", precizează într-un comunicat premierul Ardern.

Într-un alt comunicat, titulara externelor, Nanaia Mahuta, a cifrat la 75 de milioane de dolari neo-zeelandezi (43,7 de milioane de euro) fondurile pentru a furniza în mod gratuit vaccinurile țărilor din Pacific.

"Țările din Pacific au lucrat din greu pentru a menține în afară (frontierelor lor) boala COVID-19 sau pentru a o eradica, iar Noua Zeelandă s-a angajat să le sprijine", a declarat Mahuta, care a subliniat că "un vaccin sigur și eficient va fi cheie pentru redresarea economică și socială a regiunii".

Noua Zeelandă, al cărei guvern a închis frontierele în martie cu doar 50 de cazuri confirmate și a impus una dintre cele mai stricte izolări din lume, a înregistrat în total 1.744 de contagieri și 25 de decese asociate bolii COVID-19.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău