Coronavirus: Marea Britanie ar putea intra din nou în închidere și izolare (Neil Ferguson)

  • 19 Septembrie 15:03
Coronavirus: Marea Britanie ar putea intra din nou în închidere și izolare (Neil Ferguson)

Marea Britanie va avea probabil nevoie, mai devreme sau mai târziu, să reintroducă unele măsuri de închidere și izolare la nivel național din cauza noului coronavirus, este de părere Neil Ferguson, fost consilier guvernamental pe sănătate, transmite sâmbătă Reuters, preluat de Agerpres.

Premierul Boris Johnson a declarat vineri că nu dorește revenirea la măsurile de închidere și izolare în case a populației, însă aceste restricții ar putea fi reaplicate din cauză că țara se confruntă cu un "inevitabil" val doi de COVID-19.

"Cred că va fi nevoie de o serie de măsuri adiționale mai devreme decât mai târziu", a declarat pentru BBC Neil Ferguson, profesor de epidemiologie la Imperial College din Londra.

Autoritățile britanice se gândesc, după cum s-a anunțat vineri, amintește Reuters, să dispună din nou măsuri de închidere și izolare după ce numărul infectărilor cu noul coronavirus aproape s-a dublat recent, ajungând la 6.000 pe zi, crescând numărul spitalizărilor în special în zone din nordul Angliei și la Londra.

"Acum ne aflăm aproape de nivelul de infecții înregistrat la sfârșitul lui februarie, iar dacă lucrurile vor continua așa timp de încă o săptămână sau două, vom reveni la nivelurile pe care le înregistram la jumătatea lui martie, iar acest lucru va provoca, sau ar putea să provoace noi decese", a susținut Neil Ferguson.

Ferguson a fost membru al principalului consiliu științific al Guvernului de la Londra până în luna mai, când și-a dat demisia după ce s-a aflat că a încălcat măsurile impuse de autorități împotriva noului coronavirus.

El a mai precizat că viitoarele măsuri de "lockdown" nu trebuie să fie la fel de stricte precum au fost cele impuse în luna martie pentru a fi eficiente în încetinirea răspândirii noului virus.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16
Cer fragmentat
Umiditate:87 %
Vint:1,39 m/s
Wed
15
Thu
14
Fri
11
Sat
9
Sun
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău