Coronavirus: Madridul extinde restricțiile pentru a limita răspândirea epidemiei

  • 28 Septembrie 2020 16:38
Coronavirus: Madridul extinde restricțiile pentru a limita răspândirea epidemiei

Mai mult de 1 milion de locuitori din regiunea Madrid nu mai pot să iasă din cartierele lor decât din motive de primă necesitate, după extinderea la noi zone, luni, a restricțiilor adoptate pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19, însă pe care guvernul central le consideră insuficiente, informează AFP, preluat de Agerpres.


Începând de luni dimineață, aceste măsuri vizează 167.000 de persoane suplimentare, care nu mai pot să iasă din cartierele lor decât pentru motive precise, precum mersul la muncă, deplasările la medic și însoțirea copiilor la școală.

Supuse unor controale aleatorii ale Poliției, aceste persoane au în schimb dreptul de a se deplasa liber prin cartierele lor și nu sunt, deci, izolate la domiciliu.

Peste 850.000 de persoane erau deja vizate de această măsură de o săptămână, în special în cartierele și comunele defavorizate din sudul capitalei spaniole, unde manifestațiile se înmulțesc pentru a denunța o situație considerată nedreaptă.

În total, aproape 15% dintre locuitorii acestei regiuni cu o populație de 6,6 milioane de rezidenți sunt de acum afectați de aceste restricții.

Însă guvernul central, care consideră că noile restricții sunt insuficiente, a criticat autoritățile regionale și le-a îndemnat să adopte măsuri mai drastice, amenințându-le că le va impune el însuși dacă acestea nu vor fi adoptate.

În Spania, regiunile dețin competențe legate în domeniul sănătății.

"Obligația regiunii, în colaborare cu guvernul, trebuie să fie stoparea răspândirii COVID-19", a insistat luni ministrul Afacerilor Externe, Arancha Gonzalez Laya, pentru postul Antena 3.

Spania a înregistrat peste 700.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și peste 31.000 de decese de la începutul pandemiei, iar Madridul este epicentrul celui de-al doilea val al epidemiei.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău