Coronavirus: Liderii UE vor avea marți o videoconferință

  • 09 Martie 2020 16:00
Coronavirus: Liderii UE vor avea marți o videoconferință

Liderii statelor Uniunii Europene urmează să aibă marți o videoconferință pentru a analiza un răspuns coordonat al UE la criza cauzată de coronavirus, a anunțat luni președintele Consiliului European, Charles Michel, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

''În urma consultărilor, voi avea în scurt timp o videoconferință cu membrii EUCO (Consiliul European) cu privire la COVID-19 pentru coordonarea eforturilor UE. Trebuie să cooperăm pentru a proteja sănătatea cetățenilor noștri'', a scris Charles Michel pe Twitter

Un oficial UE a declarat că videoconferința va avea loc foarte probabil marți.

Informația a fost confirmată și de Palatul Elysee, care a precizat că președintele francez Emmanuel Macron se află în legătură cu Charles Michel pentru organizarea acestei videoconferințe.

''Le cer partenerilor noștri europeni o acțiune urgentă pentru coordonarea măsurilor sanitare, a eforturilor noastre de cercetare și a răspunsului nostru economic. Să acționăm împreună începând de acum'', a scris pe Twitter șeful statului francez.


 ''Este important ca noi să avem un răspuns ce corespunde naturii riscului perceput de oamenii de știință și despre care ei ne informează și ca acest răspuns să frâneze epidemia, ceea ce suntem în curs de a face'', a adăugat Macron.

El a adăugat că va anunța în cursul după-amiezii ''inițiative pentru o mai mare coordonare europeană și internațională'' în fața crizei cauzate de epidemia de coronavirus. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău