Coronavirus: Kremlinul le cere jurnaliștilor care acoperă activitatea lui Putin să stea departe dacă nu se simt bine

  • 13 Martie 2020 14:17
Coronavirus: Kremlinul le cere jurnaliștilor care acoperă activitatea lui Putin să stea departe dacă nu se simt bine

Kremlinul le-a transmis vineri jurnaliștilor acreditați să scrie despre activitatea lui Vladimir Putin să stea departe de evenimentele oficiale dacă nu s-au simțit bine, ca măsură de precauție pentru a-i proteja pe angajații președinției de coronavirus, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Kremlinul a lansat acest apel la o zi după ce camera inferioară a parlamentului rus a anunțat că dezinfectează clădirea pentru că un parlamentar a ignorat carantina pentru coronavirus și a participat la sesiuni parlamentare, inclusiv la una în care a susținut un discurs și președintele Vladimir Putin.

Moscova spune că a înregistrat oficial 34 de cazuri de coronavirus, fără niciun deces. Unii doctori au pus însă la îndoială corectitudinea cifrelor, dată fiind natura neregulată a testării.

"Vreau să mă adresez tuturor membrilor grupului de presă de la Kremlin (care scrie despre activitatea lui Vladimir Putin - n.r.) și tuturor jurnaliștilor și editorilor. Fiți extrem de vigilenți când vine vorba de orice semnal de coronavirus. Dacă nu vă simțiți bine, vă rog să nu veniți la Kremlin, nu participați la activitatea jurnalistică de la Kremlin", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Acesta a mai spus că toate aranjamentele de îngrijire medicală în privința lui Putin sunt la un nivel ridicat și că președintele lucrează la capacitatea maximă, ca de obicei.

El a refuzat să spună dacă Putin a fost testat pentru coronavirus.

"Informațiile detaliate despre starea de sănătate a președintelui nu sunt disponibile pentru a fi făcute publice", a afirmat Peskov.

Comentând anterior în această săptămână incidentul în care un parlamentar a ignorat regulile de autoizolare din Rusia și a participat la sesiunea parlamentară unde Putin a susținut un discurs, Peskov s-a declarat încrezător că nu există niciun risc la adresa sănătății lui Putin.

"Sunt convins că președintele nu a avut niciun contact cu acest parlamentar", a spus Peskov. 

 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău