Coronavirus: Joe Biden îl desemnează pe David Kessler să conducă programul de vaccinare

  • 15 Ianuarie 2021 17:41
Coronavirus: Joe Biden îl desemnează pe David Kessler să conducă programul de vaccinare

Președintele ales al SUA Joe Biden l-a desemnat pe David Kessler, fost director al Autorității pentru alimente și medicamente a SUA (FDA), să conducă programul de vaccinare împotriva COVID-19, relatează vineri dpa, preluat de Agerpres.

Kessler s-a aflat printre cele câteva numiri făcute vineri de echipa de tranziție a lui Joe Biden pentru a pune în practică strategia democraților de a fi vaccinați rapid cât mai mulți cetățeni americani.

David Kessler urmează să preia conducerea Operation Warp Speed, programul de accelerare a vaccinării lansat de administrația Trump, potrivit Politico.

De asemenea, Biden l-a desemnat pe Andy Slavitt, un cunoscut expert în sănătate, drept consilier pe lângă echipa de răspuns la COVID-19.

''Suntem într-o cursă contracronometru și avem nevoie de o strategie cuprinzătoare pentru a aduce rapid sub control acest virus'', a menționat Joe Biden într-un comunicat. ''Persoanele anunțate astăzi vor susține echipa de răspuns la COVID-19 a Casei Albe și vor juca roluri importante în aplicarea planului nostru de salvare și a programului de vaccinare'', a adăugat președintele ales al SUA. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău