Coronavirus: Italia va interzice petrecerile în aer liber în seara de Revelion

  • 30 Noiembrie 2020 17:18
Coronavirus: Italia va interzice petrecerile în aer liber în seara de Revelion

Italienii vor trebui să sărbătorească Anul Nou în interior, a avertizat luni un ministru din Guvernul de la Roma, care a exclus posibilitatea adoptării unor excepții de la interdicția ce vizează deplasările pentru data de 31 decembrie, informează DPA, preluat de Agerpres.

"Dacă vom decide că oamenii nu vor putea să rămână în exterior dincolo de o anumită oră, atunci cu toții vom trebui să ne întoarcem la casele noastre indiferent de lucrurile pe care le-am avea de făcut", a declarat ministrul pentru Afaceri Regionale, Francesco Boccia, pentru televiziunea publică italiană (RAI).

"Cât despre petrecerile de Revelion? Vom sărbători acasă", a adăugat el.

Guvernul condus de prim-ministrul Giuseppe Conte va avea de luat o decizie dificilă în această săptămână în privința gradului în care restricțiile impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus vor putea fi relaxate înainte de sezonul sărbătorilor de iarnă.

Ministrul Francesco Boccia ar fi folosit în fața colegilor săi din guvern expresia "peste cadavrul meu" atunci când a fost discutată opțiunea de a împinge limita orară (ora locală 22:00) a actualei interdicții de circulație în Italia până la o oră mai târzie.

"Da, este ceea ce cred eu", a confirmat el această informație pentru postul RAI.

Guvernul italian va anunța noi măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus cel mai târziu până joi, data la care vor expira actualele restricții. Executivul italian va discuta aceste măsuri cu președinții regionali în cursul zilei de marți.

Președintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, a cerut "un Crăciun cu ceva mai multă libertate pentru economie și socializare" în zonele cu rate mici de infectare.

El a sugerat ca restaurantele să fie autorizate să rămână deschise în timpul serii (în prezent, restaurantele italiene se închid la ora locală 18:00) și ca italienii să poată să participe la slujba de la miezul nopții în Ajunul Crăciunului.

Alte chestiuni intens dezbătute sunt relaxarea interdicției de călătorie între regiunile italiene, permisiunea ca italienii să se alăture rudelor lor cu ocazia sărbătorilor și o aprobare ce ar putea fi acordată stațiunilor în care sunt organizate vacanțe de schi.

Directorul Asociației naționale a medicilor din Italia (FNOMCeO), Filippo Anelli, s-a declarat împotriva unei relaxări de tip "libertate pentru toți" și a spus că restricțiile ar trebui să fie menținute pentru a evita apariția unui nou val de infectări cu SARS-CoV-2.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău