Coronavirus: Italia înăsprește din nou măsurile vizând limitarea răspândirii epidemiei

  • 17 Ianuarie 2021 09:28
Coronavirus: Italia înăsprește din nou măsurile vizând limitarea răspândirii epidemiei

Italia înăsprește din nou regulile destinate combaterii pandemiei noului coronavirus din cauza creșterii numărului cazurilor de infectare, desemnând începând de duminică trei zone drept așa-numite zone roșii, a anunțat sâmbătă ministrul sănătății Roberto Speranza, informează dpa, preluat de Agerpres.

În noile zone roșii - Lombardia, Sicilia și provincia autonomă Bolzano -, populației i s-a impus să nu își părăsească locuințele dacă este posibil, cu excepția mersului la serviciu, la cumpărături de alimente sau din alte motive urgente.

Cea mai mare parte a Italiei a fost clasificată ca zonă portocalie, ceea ce înseamnă că locuitorii sunt îndemnați să nu părăsească localitatea, iar magazinele - cu excepția supermarketurilor -, barurile și restaurantele trebuie să închidă.

Guvernul italian a înăsprit anterior criteriile de clasificare a zonelor.

Aplicarea noilor reguli înseamnă că 70% din sectorul gastronomic italian este închis din nou, potrivit asociației agricole Coldiretti, după ce magazinelor li s-a permit să se redeschidă pentru o scurtă perioadă după sărbătorile de iarnă.

Coldiretti a comunicat că restricțiile au afectat puternic întregul sector agricol și alimentar și a solicitat subvenții pentru salvarea locurilor de muncă și protejarea economiei.

Decizia privind înăsprirea măsurilor a fost adoptată în contextul în care autoritățile italiene au înregistrat vineri 16.000 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus și 477 de decese cauzate de COVID-19.

În pofida acestor restricțiilor mai dure, muzeele și expozițiile din unele regiuni vor putea să deschidă de luni.

Regulile se aplică așa-numitelor zone galbene, unde situația epidemiologică este mai puțin gravă decât în alte părți ale țării, potrivit unui ordin semnat sâmbătă de premierul Giuseppe Conte. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău