Coronavirus Italia: Guvernul ar putea acorda garanții de stat pentru a sprijini amânarea plății datoriilor către bănci

  • 09 Martie 2020 15:42
Coronavirus Italia: Guvernul ar putea acorda garanții de stat pentru a sprijini amânarea plății datoriilor către bănci

Italia analizează o schemă garanții de stat pentru a sprijini băncile, oferind o amânare a plății datoriilor gospodăriilor și companiilor, a anunțat luni un membru al cabinetului, în condițiile în care epidemia de coronavirus (Covid-19) afectează economia, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Antonio Misiani, adjunctul ministrului Economiei, a declarat într-un interviu acordat Radio 24 că măsura este discutată cu Banca Italiei, care supervizează creditorii naționali.

Grupul bancar italian de lobby a cerut autorităților europene relaxarea reglementărilor privind creditele neperformante pentru o perioadă de cel puțin șase luni.

Italia este cea mai afectată țară din Europa de epidemie. Duminică, Agenția italiană pentru protecție civilă a anunțat că numărul de cazuri de contaminare cu noul coronavirus a crescut cu un sfert, la 7.375 de persoane, iar numărul morților a crescut cu 133 până la 366 de victime. Analiștii avertizează că economia italiană, deja slăbită, ar putea intra în a patra recesiune din ultimii 12 ani. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău