Coronavirus: Israelul va desfășura armata în sprijinul patrulelor de poliție

  • 27 Martie 2020 11:11
Coronavirus: Israelul va desfășura armata în sprijinul patrulelor de poliție

Guvernul israelian va desfășura armata pentru a veni în sprijinul patrulelor de poliție care veghează la respectarea restricțiilor de deplasare impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, transmite vineri Reuters, preluat de Agerpres.

În jur de 500 de militari se vor alătura echipelor de poliție începând de duminică pentru a ajuta la 'patrularea, izolarea și securizarea anumitor zone, blocarea drumurilor și la misiuni suplimentare similare', a comunicat armata.

Militarii nu vor purta arme și 'vor avea misiune de suport sau auxiliară', a declarat locotent-colonelul Jonathan Conricus într-un briefing de presă înaintea anunțului oficial.

Israelul a raportat până în prezent peste 3.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și zece decese.

Săptămâna aceasta, autoritățile au înăsprit carantina parțială, cerându-le cetățenilor să nu se îndepărteze mai mult de 100 de metri de locuințele lor și instituind sancțiuni pentru nerespectarea regulilor.

Israelienilor li s-a cerut să rămână cât mai mult acasă, școlile au fost suspendate și multe afaceri s-au închis, ceea ce a provocat peste 500.000 de concedieri.

Banca Centrală a prognozat o contracție economică de 2,5% în 2020, însă doar dacă actualele restricții vor fi relaxate cel târziu la sfârșitul lui aprilie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău