Coronavirus: Israelul interzice intrarea străinilor din toate țările, pe fondul temerilor privind noua tulpină

  • 21 Decembrie 2020 19:07
Coronavirus: Israelul interzice intrarea străinilor din toate țările, pe fondul temerilor privind noua tulpină

Israelul a anunțat luni că va interzice intrarea străinilor din toate țările în încercarea de a preveni răspândirea unei noi tulpini de coronavirus considerată a fi deosebit de contagioasă, informează DPA, preluat de Agerpres.

De miercuri la ora 14.00 (12.00 GMT), numai cetățenii israelieni și străinii cu permise speciale precum diplomații vor avea voie să intre în țară în conformitate cu noile reguli decise de "cabinetul coronavirus" al Israelului.

Ei vor fi obligați să se autoizoleze acasă, cu excepția cazului în care vin din Marea Britanie, Africa de Sud sau Danemarca, când vor trebui să rămână în hoteluri de carantină special desemnate timp de 10-14 zile.

Noile reglementări se vor aplica inițial timp de 10 zile, cu posibilitate de extindere.

Între timp, sute de asistenți medicali au ieșit pe străzile din Tel Aviv pentru a protesta împotriva condițiilor de muncă precare și programului de lucru supraîncărcat.

Asistenții din Israel trebuie să lucreze în schimburi de până la 26 de ore. O reglementare specială ce permite această practică a fost extinsă pentru încă trei luni, în ciuda protestelor.

Marșul de luni marchează începutul unei greve de protest a tinerilor medici ce pare să crească povara asupra spitalelor luptându-se deja cu pandemia.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău