Coronavirus: Israelul anulează toate excursiile școlare la fostele lagăre naziste din Europa

  • 08 Iunie 2020 20:20
Coronavirus: Israelul anulează toate excursiile școlare la fostele lagăre naziste din Europa

Excursiile școlare organizate de guvernul israelian în fostele lagărele de concentrare naziste din Europa nu se vor desfășura așa cum era planificat inițial pe parcursul acestui an din cauza crizei globale de coronavirus, au anunțat luni autoritățile israeliene, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, excursiile planificate la fostele lagăre de concentrare din Polonia în octombrie și noiembrie nu vor avea loc din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus în rândul elevilor. Multe dintre lagărele de concentrare au fost construite în timpul ocupației naziste a Poloniei.

Peste 17.500 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a s-au înscris pentru excursia din toamnă.

Excursiile nu se pot desfășura în condiții corespunzătoare din cauza restricțiilor în vigoare și cele viitoare referitoare la curse aeriene, hoteluri și călătorii cu autocarul, se mai spune în comunicat.

Ministerul analizează posibilitatea ca elevii să se alăture delegațiilor către Polonia la începutul anului 2021 sau ca aceștia să poată participa la un program alternativ desfășurat pe teritoriul Israelului, care se va axa tot pe subiectul Holocaustului.

La începutul acestui an, în contextul debutului crizei coronavirusului, Israelul a anulat excursiile școlare anuale la lagărul de concentrare de la Auschwitz.

Excursiile la lagărele de concentrare naziste reprezintă o practică obișnuită pentru multe școli din Israel.

Aproape 18.000 de persoane au fost confirmate ca fiind bolnave de COVID-19 în Israel de la apariția primelor cazuri, în februarie. Dintre aceștia, 15.102 s-au vindecat, iar 298 au decedat.

Un număr de 127 dintre cele 25.200 de școli și grădinițe care s-au redeschis în urmă cu câteva săptămâni au fost nevoie să-și închidă din nou porțile după o înmulțire a numărului de cazuri și îmbolnăvirea a 350 de elevi și cadre didactice.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău